Owes Herrmode slog upp portarna för första gången i Holmsund i oktober år 1965. Då var det Obbolasonen Owe Johansson som efter många år i branschen, bland annat som föreståndare på Gregers, bestämt sig för att i egen regi öppna en butik med fokus på stiliga, klassiska herrkläder av högsta kvalitet. På den tiden fanns en rad andra herrekiperingar inne i Umeå men Owe som kände till området väl tyckte att Holmsund var något att satsa på.

Efter nästan 30 framgångsrika år kände Owe att tiden var inne att gå vidare och efter en tids letade hittade han tillslut en arvtagare. Sven- Eric Sjöberg från den lilla orten Bollstabruk med massor av erfarenhet av branschen tog då över butiken. Efter några år började så Sven-Eric upptäcka att kunden som besökte Owes Herrmode allt oftare reste inifrån Umeå därför bestämde han sig för att flytta butiken dit kunden kom ifrån. Flyttlasset gick år 2000 till Kronoskogsvägen 83 på Grubbe, några kilometer från centrala Umeå. Nu några år efter att han tagit över butiken upptäckte Sven-Eric ett stort behov utav kläder i stora storlekar, storlekar upp till 7-8XL, därför beslutade han sig för att alltid se till att kunna erbjuda kläder även för de storväxta. Allt detta under samma inriktning, ”Stiliga, klassiska herrkläder av högsta kvalitet”.

Efter att ha drivit butiken i 20 år bestämde sig så även Sven-Eric för att gå vidare. Då 2012 tog Jakob Karlsson över butiken efter att under en tid jobbat och utbildats i butiken. Jakob som är uppvuxen i Umeå kände då väl till stadens utbud och kände direkt att Owes Herrmode var något att satsa på, trots avsaknad av erfarenhet av branschen.

Jag såg Owes Herrmode som en oslipad diamant med stora utvecklingsmöjligheter. En klassisk herrekipering med fokus på personlig service, kvalitet och snygga stilrena kläder. Jag var väldigt noggrann med att de kunder som var trogna stamkunder och handlade på Owes Herrmode tidigare verkligen skulle känna igen sig. Förändring kan ibland vara skrämmande och därför ville jag att butiken skulle se ut precis som den alltid hade gjort. Idag har butiken genomgått en del förändringar både utseendemässigt och vad gäller sortiment, förändringar som jag tror passar både gamla och nya kunder.  Jag har haft stor hjälp av mina bröder Fredrik och Ludvig med allt ifrån butikens utformning till den dagliga driften. Det som är viktigast för oss, och även något som är otroligt kul i vårt arbete, är att få hjälpa kunden att hitta det han söker. Att tillsammans med kunden prova sig fram till det som passar just honom. Det viktigaste tycker vi är att man trivs och själv känner sig snygg i de kläder man bär, sen spelar det mindre roll om det är det senaste modet eller inte.

Personal Owes HerrmodePersonal Owes Herrmode